Ekipa “Jagnjeće pečenje kod Benka” pobednik Božićnog turnira u Prijepolju

Ekipa “Jagnjeće pečenje kod Benka” sastavljena od igrača iz Novog Pazara i Nove Varoši pobednik je trećeg Božićnog turnira u malom fudbalu održanog u Prijepolju. Oni su u finalu rezultatom 4:0 pobedili “Minimal” iz Brodareva i tako stigli do pobedničkog pehara i novčane nagrade od 120 hiljada dinara. Treće mesto osvojila je ekipa “Apartmani Zlatibor” koja je u “utešnom finalu” bila bolja od bijelopoljske ekipe “Kanje”. Brojna publika u Sportskoj dvorani mogla je da uživa i u revijalnom meču timova Bosne i Hercegovine i Prijepolja sastavljenih od veterana igre sa fudbalskom loptom.

Ekipa Jagnjeće pečenje kod Benka pobednik trećeg Božićnog turnira u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs

Tokom tri dana trajanja turnira za novčanu nagradu od 120 hiljada dinara nadmetalo se ukupno jedanaest ekipa iz Prijepolja, Pljevalja, Bjelog Polja, Brodareva i Novog Pazara, podeljenih u četiri grupe. Loše stanje u ovdašnjem Sportskom savezu odrazilo se i na sam kvalitet i organizaciju ovog turnira, koji po broju ekipa i prikazanom fudbalu po oceni samih učesnika nije bio ni na priližno dobrom nivou kao tokom prethodne dve godine. Ipak ono što je najbitnije i zbog čega se igra fudbal jeste publika, koja je očigledno željna pravih sportskih dešavanja, pa je tokom finalne večeri dvorana bila gotovo dupke puna. U prvoj polufinalnoj utakmici “Minimal” se gotovo bez borbe plasirao u finale, pošto je ekipa “Apartmani Zlatibor” nezadovoljna sudijskim odlukama odbila meč da privede kraju i napustila teren uz aplauze objektivne publike. U drugom polufinalu tim iz Novog Pazara rutinski je savlado slabašne Bjelopoljce sa 5:2 i tako izborio prolaz u finale. Na osnovu svega prikazanog na terenu pehar je sasvim zasluženo otišao u ruke Pazaraca koji su tokom cele finalne utakmice dominirali na terenu.

Detalj sa finalne utakmice

Posebna poslastica za sve gledaoce bila je prijateljska utakmica veterana domaćina, Prijepolja sastavljena od nekadašnjih igrača Polimlja i sa druge strane Bosne i Hercegovine čiji dres su nosile nekadašnje velike fudbalske zvezde Sarajeva, Partizana, Crvene Zvezde i drugih velikih klubova nekadašnje Jugoslavije. Na kraju su gosti slavili sa 6:4, međutim nema sumnje da je pobednik u tom meču bio fudbal i ceo sport.

Veterani Bosne i Hercegovine i Prijepolja, foto: www.ppmedia.rs

Za najboljeg golmana proglašen je Tomo Despotović čuvar mreže pobednika turnira, najbolji strelac je Milan Gordić dok je za najboljeg igrača proglašen novopazarac Sanel Stupljanin.

Ono što može da brine organizatora, kako bi se i u budućnosti ova lepa tradicija nastavila, jeste mali broj ekipa i slab kvalitet onih pravih timova, ako se izuzmu tri prvoplasirane ekipe ostali su bili daleko slabiji takmac. Poređenja radi nedavno završeni Božićni turnir u Novoj Varoši okupio je 32 ekipe, dok se u Prijepolju jedva “skrpilo” njih jedanaest.
PP Media