Ekonomsko osnaživanje žena na selu – tema dvodnevnog seminara u Novoj Varoši

Nova Varoš – Savet za rodnu ravnopravnost opštine Nova Varoš u petak i subotu organizuje dvodnevni seminar na temu „Ekonomsko osnaživanja žena na selu“.  Trening edukacija, prva je aktivnost u okviru projekta koji finansira Agencija ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnnost (UN Women).

– Prvi trening seminar ima za cilj da skrene pažnju ženama kako da se ekonomski osneže, bilo da se bave poljoprivredom ili nekim drugim poslovima. Predavanje zainteresovanim kandidatima održaće licencirani predavači, među kojima je i Tijana Sekulić iz Biznis asocijacije Women Serbia – kaže predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost u Novoj Varoši Gordana Khoitar.

Nakon ovog seminara do kraja godine, biće održana još jedna serija edukacija na kojima će žene imati priliku da se više upoznaju o tome kako da sertifikuju svoje proizvode, brendiraju ih i marketinški bolje plasiraju na tržištu.

Inače, novovaroški Savet za rodnu ravnopravnost je dobio pola miliona dinara za realizaciju ovog projekta namenjenog ekonomskom osnaživanju žena iz ruralnog područija.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *