Limska regata okupila raftere sa tri kontinenta

Priboj – Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave a u organizaciji Turističke organizacije i Rafting kluba „Jastreb“, u Priboju je počeo dvednevni Lim fest i Limska regata.  Nakon koncerta Aca Pejovića, koji je u petak veče na Trgu Fapa pratilo nekoliko hiljada građana, iz svih delova Zlatiborskog okruga, jutros je sa gradskog keja krenula Limska regata.

Limska regata u Priboju, foto: A.Rovčanin

Plovidba od Priboja do Sjeverina u dužini oko dvadesetak kilometara, iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca, pa je tako u subotu uz pesmu zaplovilo oko 40 čamaca. Na atraktivne adrenalinske izazove Limske regate, prema rečima organizatora, pored raftera iz nekoliko gradova bivše Jugoslavije, stigli su ljubitelji Lima, jedne od najlepših evropskih reka, iz daleke  Kanade, Amerike i Australije.

– Pored Pribojaca, i raftera iz susednih opština, stigli su nam učesnici sa skoro svih kontinenata. Tu su ljubitelji Lima iz Kanade, Amerike, Australije, iz nekoliko gradova Nemačke, zatim iz više gradova bivše Jugoslavije, potom Beograda, Subotice, Novog Pazara i drugih mesta u Srbiji. Za sve učesnike u Sjeverinu je obezbeđen ručak i prigodan zabavni program – kaže ispred organizatora Siniša Laković iz Rafting kluba “Jastreb”.

Večeras će na Trgu Fapa koncert održati rok grupa Van Gogh.

PP Media