EU PRO predstavlja javni poziv za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema na Zlatiboru

Razvojni program EU PRO će 22. i 23. novembra 2018. godine sa početkom u 11 časova na Zlatiboru održati dvodnevnu informativnu sesiju kako bi lokalnim samoupravama Zlatiborskog okruga predstavio javni poziv za podnošenje predloga projekata za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema (GIS-a) za koji je Evropska unija opredelila 1,2 miliona evra.

Evropska unija će putem ovog poziva pružiti podršku lokalnim samoupravama u procesu uvođenja i razvoja GIS-a kroz nabavku softvera i hardvera, kao i neohodne računarske opreme, a važan segment činiće i obuka zaposlenih u lokalnoj administraciji.

Tokom informativne sesija biće predstavljeni uslovi poziva i način prijavljivanja, a biće održana i obuka o prikupljanju i korišćenju podataka, organizacionim i upravljačkim aspektima, kao i novim trendovima i tehnikama u razvoju GIS-a.

Poziv je otvoren od 3. oktobra do 30. decembra 2018. godine, a pravo učešća ima svih 99 lokalnih samouprava iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje su uključene u realizaciju programa EU PRO.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *