KZM edukativnom radionicom sa srednjoškolcima obeležila Međunarodni dan ljudskih prava

Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima“ određuje prvi član Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Poštovanje ljudskih prava i jednakost svih građana su osnovne vrednosti čovečanstva za koje se nažalost, i dalje moramo boriti. Zbog toga je Dan ljudskih prava, dan kada treba ukazati zahvalnost i istaći neprocenjivu ulogu braniteljki i branitelja ljudskih prava u borbi za slobodu i jednakost svih građana i građanki.

U okviru projekta „Izgradnja kapaciteta mladih u oblasti borbe protiv govora mržnje u elektronskim medijima i na društvenim mrežama u jugozapadnoj Srbiji”,  edukatorka KZM  Dina Kukuljac u ponedeljak je, pred učenicima Tehničke škole u Prijepolju, održala radionicu o Govoru mržnje u elektronskim medijima i tom radionicom je Kancelarija za mlade opštine Prijepolje obeležila Međunarodni dan ljudskih prava.

Edukativni čas sa srednjoškolcima

Udruženje građana „Monitor“ iz Novog Pazara, uz finansijsku podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u periodu od oktobra do decembra 2018. godine realizuje projekat pod nazivom „Izgradnja kapaciteta mladih u oblasti borbe protiv govora mržnje u elektronskim medijima i na društvenim mrežama u jugozapadnoj Srbiji” u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Prijepolje.

PP Media