Faruku u čast, koncert „Drumovi“

Nova Varoš – Umetnički program pod nazivom „Drumovi“, u čast Faruka Ibišbegovića, biće održan sutra, u petak 3. marta, u Domu kulture „Jovan Tomić“. Кoncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Petak, 3. mart u 20h

Nastupiće brojni izvođači, među kojima i gosti iz Pljevalja, gradski Tamburaški orkestar sa vokalnim solistkinjama Teodorom Čolović i Bojanom Grujić. Po nekoliko numera izvešće i Tamburaški i Narodni orkestar КUD Doma kulture „Jovan Tomić“, a Novovarošani i gosti imaće priliku da uživaju i u nastupima soprana Nataše Radovanović i pijaniste Pavla Joksimovića. U programu, koji voditi poznati glumac i narator Miki Damjanović, učestvovaće i muzički sastav „Nove elegije“ , predvođen Srđanom Šašićem, kao i vokalni interpretatori Enes Hadžimurtezić i Sabahudin Delić.

Faruk Ibišegović, urednik programa u Domu kulture „Jovan Tomić“ i poznati muzičar, preminuo je iznenada u jesen 2018. u 49-oj godini života. Pola godine kasnije, Dom kulture je u čast svom kolegi prvi put organizovao koncert – Prijatelji i Faruk „Drumovi“.