Firma iz Tutina ulaže dva miliona evra u Novu Varoš

Nova Varoš – Nova industrijska zona „Inova” u Novoj Varoši dobija još jednog investitora. U pitanju je kompanija „ESB Pelets” iz Tutina, koja posluje u okviru švajcasrke firme „Sonar investors”, a bavi se obradom drveta.

Industrijska zona u Novoj Varoši dobija novog stanovnika

Menadžment ove kompanije izrazio je želju da uzme u zakup poslovne prostorije na Кokinom Brodu kako bi razvili i dodatno unapredili svoj proces proizvodnje.

„Opština će raspisati tender za izdavanje poslovnog prostora u zakup. Ova kompanija moraće da ispuni odeđene uslove. Između ostalog, imaju obavezu da zaposle za početak 40 radnika, kojima plata neće biti manja od 50 hiljada dinara. A mesečna zakupnina opštini Nova Varoš iznosiće tri hiljade evra. Mi ćemo raspisati tender i ukoliko ga izlicitiraju dobrodošli su kod nas”, izjavio je za RINU, predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Кompanija „ESB Pelets” početkom decembra od Vlade RS dobila je finansijska sredtsva u visini od skoro pola miliona evra, a za uzvrat se obavezala da će do kraja 2021. godine u okviru investicionog projekta uložiti 1,9 miliona.

Rina i PP Media