Planina Zlatar beleži rekord po posećenosti, rasprodati novogodišnji aranžmani

Nova Varoš – Planina Zlatar ove godine bila je jedna od najposećenijih u Srbiji, a prema podacima Turističke organizacije biće ostvareno 120 hiljada noćenja. Veliki kapacitet ovog turističkog centra tek sad su prepoznali i brojni ivestitori, pa su cene placeva u centru Zlatara povećane čak 12 puta.

Direktor TO Zlatar i upravnik hotela Panorama Branko Pucarević, foto: Rina A.Rovčanin

“Ove godine izgrađeno je 130 aparmana u samom centru, što znatno povećava naše smeštajne kapacite, sa kojima smo pre oskudevali. Zlatar je u pretodnih pet godina postao itekako vidljiv na turističkoj mapi kakao domaćih, tako i stranih turista. Iza nas je izuzetno uspešna letnja sezona, a za predstojeće praznike traži se mesto više”, rekao je Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Uz pomoć Vlade upotpunjeni su sadržaji na Zlataru, pa je izgrađeno dečije igralište, zip laj stavljen u funkciju i uređena pešačka staza.

“Sledeće godine nam je u planu izgradnja vidikovca na Hodžinoj steni sa koje se pruža fenomenalan pogled na ceo grad. Međutim, za punu ekspanziju turizma osim tih novih sadržaja potrebno je da i dalje nastavimo sa proširivanjem smeštajnih kapaciteta kako bi mogli primiti sve zainteresovane”, izjavio je Pucarević.

Od naplaćenih boravišnih taksi u opštinsku kasu godišnje se slije dva miliona dinara, pa u Novoj Varoši osim povećanja ponude , nameravaju da se ozbiljnije pozabave i suzbijanjem sive ekonomije, kako bi dodatno poboljšali bilans u lokalnoj kasi.

GZS i PP Media