Fond nagrada za “Uzmi račun i pobedi” 234 miliona dinara

Vlada Srbije usvojila je danas pravila nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018-prvi krug”, čiji će nagradni fond iznositi 117,3 miliona dinara. Ukupno, u dva kruga igre, nagradni fond će iznositi 234,6 miliona dinara, a pored mnogobrojnih robnih nagrada, biće dodeljeno i 11 stanova od kojih je jedan u “Beogradu na vodi”.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević podsetio je na predstavljanju pravila igre da je još od 2014. godine odluka vlade da se bori protiv sive ekonomije.

“Strateška odluka vlade je da se bori protiv sive ekonomije. Donešen je i akcioni plan u suzbijanju sive ekonomije do 2020. godine sa vrlo jasnim zadacima. Jedna od mera koje je vlada predvidela je i medijska i edukativna kampanja”, kaže Đorđević.

Nagradni fond je, kaže ministar, povećan na dva puta po 117 miliona dinara, a predviđeno je da se odvija u dve faze.

“U prvom ciklusu biće dodeljeno pet stanova i 50 vozila, u drugom će biti pet stanova i jedan stan u ‘Beogradu na vodi’ i 50 vozila. I u jednoj i u drugoj fazi biće podeljeni vaučeri”, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, svrha nagradne igre je podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *