Vojska Srbije prestavila deo naoružanja i opreme žiteljima Prijepolja

Povodom Dana državnosti Vojska Srbije organizovala je na platou Doma kulture taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme za sve žitelje Prijepolja. Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske garnizona u Kraljevu, prikazali su samo deo naoružanja sa kojim vojska raspolaže. Najveću pažnju posetilaca privukli su osmatrački radar „Žirafa“, zatim artiljerijsko oružije i top „Bofors“ kalibra 40 milimetara.

Prijepolje je jedan od gradova u Srbiji u kojima su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povodom Dana državnosti organizovali taktičko tehničke zborove kako bi građanima predstavili deo opreme i tehnike kojom vojska sada raspolaže.

– Odlučili smo se za gradove u kojima mi nemamo naše jedinice kako bi građani imali mogućnost da se bolje upoznaju sa pešadijskim vojnim naoružanjem“ kaže kapetan Ivan Obreza iz Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva.

Oficiri i podoficiri Vojske Srbije Kraljevačkog garnizona približili su mnogobrojnim posetiocima bogat arsenal sa naoružanjem i pojasnili kako se sa njime rukuje.

Teško naoružanje privuklo najviše pažnje kod posetilaca, foto: www.ppmedia.rs

Najveću pažnju građana privuklo je teško naoružanje i artiljerija, oni stariji posetioci kažu da Vojska Srbije iz godine u godinu napreduje i da je sve modernije opremljena te da se dosta toga promenulo u odnosu na period kada su oni služili vojsku.

Slični taktičko tehnički zborovi organizovani su još u Užicu, Jagodini, Subotici, Boru, Loznici i Petrovcu na Mlavi.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *