Godišnjica zločina u Sjeverinu

Priboj – Komemoracijom kraj spomenika u Sjeverinu i spuštanjem cveća u Lim u Mioču obeležena je 27. godišnjica od otmice i ubistva 17 Bošnjaka iz Sjeverina. Ponovljeno je da se ovaj zločin ne sme zaboraviti kako se Sjeverin nigde i nikome ne bi ponovio.

Godišnjica zločina u Sjeverinu

U vreme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, pripadnici paravojne formacije “Osvetnici” su oteli, a potom i ubili 17 žitelja Sjeverina, koji su se autobusom prevozili na posao, u Priboj.

Za ovaj zločin, do sada su na po dvadeset godina zatvora osuđeni Milan Lukić, Oliver Krsmanović i Dragutin Dragićević, a na 15 godina, Đorđe Šević. Majka Dževada Koldžića je bila jedina, tada oteta i ubijena žena.

“Naša bi najveća, da kažem želja i satisfakcija bila da mi dođemo do posmrtnih ostataka tih ljudi”, kaže Dževad Koldžić, sin ubijene Mevlide Koldžić.

Mirsada Bajramović, sestra ubijenog Seada Pecikoze ističe da bi to trebalo da se obeleži na način dostojan čoveku.

Uz porodice žrtava, obeležavanju godišnjice zločina u Sjeverinu, prisustvovali su i predstavnici Islamske zajednice u Srbiji, predstavnik Vlade Republike Srbije, lokalne samouprave i nevladinih organizacija.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *