Godišnjim koncertom humanitarnog karaktera Folklorni ansambl prijepoljskog Doma kulture završio uspešnu sezonu

Prijepolje –  Nakon petogodišnje pauze, Folklorni ansambl prijepoljskog Doma kulture  održao je godišnji koncert a prikupljeni novac od ulaznica doniran je za lečenje Prijepoljca Elmedina Čuturića.

Folklorni ansambl Doma kulture osnovan je 2005. godine. Za 16 godina kroz Ansambl je prošlo više od 900 članova, igrača, muzičara, a nastupali su na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima u Italiji, Švajcarskoj, Poljskoj, Grčkoj, Bugarskoj.

Poslednji koncert u svom gradu održali su 16. juna 2016. godine. Nakon 5 godina pauze protekle subote nastupili su u prepunoj Velikoj sali Doma kulture pred domaćom publikom.

– Izvođački ansambl predstavio se prijepoljskoj publici sa 8 koreografija, 5 pesama i svirkom na tradicionalnim instrumentima a nastupio je i Dečiji ansambl koji ove godine broji preko 30 članova što je impozantan broj obzirom da su zbog epidemije sa radom počeli u martu ove godine – kaže koreograf Branko Ćosović.

Folkloraši su obuhvatili igre iz svih krajeva Srbije, a najmlađi član imao je svega pet godina.

– Nastupilo je sedamdesetak članova vrlo mladih što se igračkog iskustva tiče ali spremnih da odgovore izazovu. Najmlađi učesnik imao je svega pet godina, a najstariji 35 godina – ponosno ističe Branko.

On se nada da će ovaj koncert, koji je pobrao simpatije brojne publike privući neke nove, a naročito muške članove, kako bi mogle da si pripremaju raznovrsne i bogate koreografije kroz koje se čuvaju tradicija i običaji.

Godišnjim koncertom završena je jedna uspešna godina kada je u pitanju rad Folklornog ansambla prijepoljskog Doma kulture.

– Jednu uspešnu godinu, priveli smo kraju na najlepši mogući način, publika je zaista uživala. Koncert je imao i humanitarni karakter, posetioci su novac od kupljenih ulaznica donirali u kutiji za pomoć našem sugrađaninu Elmedinu Čuturiću – kaže direktorka Doma kulture Admira Mostarac.

Gotovo da nije bilo opštinske manifestacije u kojoj Folklorni ansambl Doma kulture nije učestvovao a u avgustu su predstavljali Srbiju na  11. međunarodnom festivalu folklora „Muzika i more”, koji je održan u Draču u Albaniji.

PP Media