Na putu do Nove Varoši Vučić je posetio selo Seništa

Nova Varoš – Predsednik Srbije Aleksandar Vućić danas je posetio opštinu Nova Varoš kao i novovaroško selo Seništa. U posetu ovog sela došao je sa namerom da sasluša muke i probleme meštana kako bi im zajedno sa svojim saradnicima pomogao i izašao u susret.

Na jednom prevoju, među brdima ispod Murtenice,u domaćinstvu Miloša Marinkovića okupilo se celo selo da dočeka predsednika.

Uz dobrodošlicu meštana, predsednik je poželeo da popriča sa ljudima o njihovom životu i problemima koji ih muče.

Predsednik je obećao ovdašnjim seljacima da će do leta u centru sela napraviti školu, ali pošto u selu nema puno dece dogovorili su se da umesto škole naprave zgradu poput Doma kulture gde bi se ljudi okupljali i družili.

Jedna vredna meštanka koja živi sama i bavi se stočarstvom zamolila je predsednika da joj pomogne da izgradi štalu za ovce kako bi mogla da poveća stado, na šta joj je Vučić odgovorio da će 10.000 evra dobiti na poklon od države. Dok se jedna samohrana majka požalila predsedniku da nema nikakvih prihoda i da joj je život sa detetom u ovom planinskom selu veoma težak, na šta je Vučić odgovorio da ne može da obeća, ali će se potruditi da pronađe za nju radno mesto u bližoj okolini. Na poklon od jedne starice dobio je vunene carape i flašu rakije što ga je reklo bi se veoma obradovalo.

Nakon razgovora sa seljacima, Vučićje posetio dom petočlane porodice Marinković, koja je sa osmehom na licima dočekala predsednika. U ovoj domaćinskoj kući predsednik je razgovarao sa ukućanima gde je takođe saslušao i njihove probleme.

„Oduvek smo bili zaboravljeni od svih, ali nam sada puno znači dolazak predsednika Vučića“, kazao je Miloš Marinković domaćin koji je ugosto predsednika.

PP Media B.Ilić