Građanski pokret „Za čisto Prijepolje“ traži uvođenje privremenih mera i raspisivanje izbora

Prijepolje – Normalno je bilo da nakon 100 dana od formiranja nove lokalne vlasti, ta ista vlast kaže građanima šta je uradila za tih 100 dana. Nažalost to nikome nije ni palo napamet, navode iz Građanskog pokreta „ Za čisto Prijepolje“. Iz ovog pokreta oglasili su se saopštenjem za javnost, sa željom da  u najkraćim crtama, kako navode ukažu građanima šta je urađeno a šta je trebalo uraditi a nije za ovih 14 meseci otkada su održani lokalni izbori.

Građanski pokret “Za čisto Prijepolje” traži uvođenje privremenih mera i nove izbore, foto: A.Rovčanin

– Lokalna vlast je još uvek u formiranju i posle 14 meseci od izbora jer su neki istaknuti članovi vlasti podneli ostavke, stiče se utisak da je formiranje naše lokalne vlasti „moneta za potkusurivanje“ u partiskoj raspodeli postizbornog „plena“ a u međuvremenu povećavamo broj lokalnih funkcionera čak na osamnaest, koji međusobno ne sarađuju čak i ne govore. Opština ide ka demografskom sunovratu a broj funkcionera je u rangu najveće opštine u Srbiji –  Novi Beograd (četiristo hiljada stanovnika). Jedina budžetska sredstva koja se troše redovno to je na plate funkcionera dok predviđena sredstva za neophodne investicije ne umijemo da potrošimo pa će po svoj prilici i ove godine biti vraćena u budžet RS kao i prethodne. Umesto da smanjimo broj funkcionera mi smo ih povećali, tako bi uštedeli i kupili kante za smeće a ne čekali nekakve donacije – navode iz Građanskog pokreta „Za čisto Prijepolje“

– Sanirana je deponija u Stanjevinama, to nismo radili da danas imamo prljaviji grad nego pre 14. meseci (nema kanti za odlaganje smeća i ono što ima u jadnom stanju, ne redovno pražnjenje kanti, veliki broj manjih divljih deponija  duž naselja i puteva na celom područiju Opštine itd….). Za novo zapošljavanje i dalje je glavni uslov partiska knjižica i familijarne veze, kvalitet stečenih diploma ne bitan. Na predizborna obećanja vlast zaboravila: parkiranje, kapela, uređenje grobalja, kanalizaciona mreža , parkovi u lošijem stanju nego pre 14 meseci, jedina fontana u gradu i dalje ne radi, vodotokovi  kolektori za otpadne vode, pojedini seoski putevi u očajnom stanju čak i za terenska vozila itd…. Ne znamo čim bi se mogla vlast pohvaliti da je urađeno za ovih 14 meseci? Prijepolje nije ni nerazvijena opština već devastirana  te nema vremena da se uči, kako voditi Opštinu – ističu iz Građanskog pokreta „Za čisto Prijepolje“.

PP Media