Otvoren besplatan parking u Starom Priboju za 110 vozila

Priboj – Nedostatak mesta za parkiranje, godinama unazad predstavljao je veliki problem u starom delu Priboja. Generalno sa povećanjem broja automobila, zatim znatno većom frekvencijom saobraćaja između novog i starog grada, pogotovo u letnjim mesecima i sa otvaranjem hotela Terme 36,6, potreba za prostorom za parkiranje četvorototočkaša bila je sve izražajnija.

Nova parking mesta za četvorotočkaše u Priboju, foto: PP Media

Lokalna samouprava je u kordinaciji sa Železnicama Srbije na prostoru Železničke stanice obezbedila 110 parking mesta u starom gradu, koji su na raspolaganju Staropribojcima, ali i svima koji ovde provode neko vreme.

Parking je namenjen samo za putničke automobile a sa puštanjem u funkciju, 95 odsto prostora je opremljeno, iscrtana parking mesta, postavljena horizozontalna i vertikalna signalizacija. 

Ono sa čim će parking u potpunosti dobiti na  funkcionalanosti je krpljenje nekolicine udarnih rupa i postavljanje par sobraćajnih  obaveštajnih tabli. Sa novim parking mestima, ulice u Starom Priboju trebalo bi da budu što rasterećenije, slike parkiranih vozila na trotoarima i duž kolovoza, kojih još uvek ima i pored slobodnih parking mesta, ne bi trebalo da se ponavljaju kako bi se saobraćaj odvijao bez problema i zastoja a pešaci bili sigurniji.

Parking je besplatan i na raspolaganju vozačima 24 sata.

PP Media