Gradski stadion u Priboju u novom ruhu

Priboj – Fudbalski Priboj odnosno FК „FAP” sada ima sređene svlačionice i tuš kabine, na kojima mogu pozavideti i superligaški klubovi.

Foto: Opština Priboj

Uređene su i poslovne prostorije Кluba, prostorije Fudbalskog saveza Priboj, ali i kancelarije ustanove „Sportski centar“, koji u ime Opštine i gazduje ovim prostorom.

Dosta toga je urađeno i na samom fudbalskom terenu, postavljen je semafor, pa tunel za igrače, a kompletan stadion je pokriven internetom i protivpožarnom zaštitom.

-Potpuno smo rekonstruisali sve tri dosadšnje svlačionice sa tuš kabinama za igrače,i sada opremili i četvrtu,kao prostor za sudije,delegata,zatim kancelariju FК „FAP”, kancelariju OFS Priboj, kao i kancelarijski prostor za radnike naše sportske ustanove – referiše Aleksandar Mandić, direktor „Sportskog centra Priboj“.

Direktor Sportskog centra Priboj Aleksandar Mandić, foto: Opština Priboj

-Radovi su izvedeni i brzo i kvalitetno,sve je sada nekako lepše, sređenije, pa i funkcionalnije. A investicija je takođe značajna. Ukupna vrednost investicije je oko 15 miliona dinara, 80 odsto sredstva izdvojila je Opština Priboj,dok je preostali deo finansirala kompanija „Кonkord Vest” Pribojca Željka Drčelić“ – ističe Mandić.

Vidljive su ili će tek biti, i preduzete mere na samom fudbalskom terenu ali i prostoru oko njega – posejana je nova trava, zamenjen je deo travnatog terena,instaliran semaform, radi se i tzv. tunel, kao i kućice za igrače, pa se sve sada uklapa u jednu kompletnu sliku, inako prelepog zdanja pribojskog gradskog stadiona.

Tribine, bar na utakmicama FК FAP, su sve posećenije,pomeraju se granice i obaruju rekordi po gledanosti, pa u „Sportskom centru“ i tu planiraju stvaranje još boljih uslova.

„Već smo u konkretnim razgovorima oko nadgradnje zapadne odonosno veće tribine gradskog stadiona,a radove bi finansirali pribojski privrednici,uspešni u belom svetu, koji vole svoj rodni grad.Sa natkrivanjem tribine, konačno bi rešili i problem prokišnjavanja u podtribinski prostor gradskog stadiona“, zaključuje Mandić.

Uskoro se očekuje i nastavak započete rekonstrukcije fiskulturne sale ispod tribina, a planirane su i redovne aktivnosti na osveženju gradskog bazena, pred nastupajuću letnju sezonu.

PP Media