Komunalno preduzeće u Prijepolju ponovo traži povećanje cena usluga

Prijepolje – Komunalno preduzeće iz Prijepolja, ne odustaje od povećanja cena usluga. Naime, Nadzorni odbor JKP „Lim“ , uputio je u petak zahtev Opštinskom veću kojim traži povećanje cena komunalija.

Foto: PP Media Prijepolje

Za razliku od prethodnog zahteva, koji je izazvao potres na političkoj sceni grada na Limu i bio uvod u smenu cele opštinske garniture, komunalci su sada odustali od ideje da se poveća cena grejanja i traže skuplje komunalije.

Građani Prijepolja ubuduće bi mogli, ukoliko Opštinsko veće dozvoli a potom i izglasaju odbornici u lokalnim parlamentu, da plaćaju za oko 30% odsto skuplje pijaću vodu. To znači da bi domaćinstva umesto 35,2 dinara za potrošen jedan metar kubni vode koliko sada plaćaju, ubuduće morali da izdvoje 46,11 dinara, dok bi za odvoženje smeća plaćali umesto dosadašnjih 4,3 dinara po kvadratu stana ili kuće 5,59 dinara.

Zahtev Komunalnog za povećanjem cena obuhvatio je i privredu, koja će se takođe naći na udaru. Nove cene objavljene su na uvid na sajtu opštine Prijepolje. Svi zainteresovani građani i pravni subjekti mogu uložiti primedbe na predložene cene u roku od 15 dana, nakon toga o svemu će odlučivati prvo Opštinsko veće a potom i odbornici.

Prethodni put, povećanje cena komunalnih usluga u Prijepolju sprečeno je reakcijom Krsta Janjuševića, člana predsedništva Srpske napredne stranke i koordinatora za tri okruga – Zlatiborski, Raški i Moravički. Ceh zbog, kako je tada Janjušević rekao, neodgovornog ponašanja prema građanima, platilo je opštinsko rukovodstvo koje je smenjeno,  ali ne i direktor Komunalnog preduzeća, koji i dalje sedi u svojoj fotelji iako mu je vd mandat istekao pre više od tri meseca.

PP Media