Gradsko groblje Ravne kod Prijepolja još uvek čeka gazdu

Prijepolje – Privremeni organ opštine Prijepolje, doneo je odluku da se preuzimanje upravljanja grobljem Ravne od strane JKP Lim odloži za 6 meseci. Razlog za to je, što se još uvek nisu stekli uslovi da Komunalno preduzeće preuzme gazdovanje.

Foto: A.Rovčanin

Na sednici Opštinskog veća početkom avgusta usvojen zaključak kojim se JKP „Lim“ zadužuje da počne sa vršenjem nadzora na gradskom groblju Ravne i preduzme sve mere kako bi do kraja ove godine otpočelo sa svim aktivnostima upravljanja, međutim to se neće desiti do 1. jula.

– Ja sam na funkciji od 1. novembra. Jedino sam razumeo Komunalno da još uvek nisu stvoreni uslovi da oni preuzmu gazdovanje grobljem u punom kapacitetu – kaže predsednik Privremenog organa Opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Razmatranje predloga odluke o privremenom finasiranju budžeta opštine Prijepolje odloženo je za narednu sednicu.

-Razmatramo da li ćemo ići sa Odlukom o privremenom finansiranju ili sa donošenjem Odluke o budžetu za 2024. godinu. S obzirom da se još nalazimo u rokovima vezano za budžetski kalendar, nećemo kasniti i već početkom naredne sedmice ćemo doneti odluku koji ćemo akt usvojiti – navodi Šantić.

Solidarna pomoć neće biti isplaćena zaposlenima u Opštinskoj upravi.

– Vlada Srbije nije odobrila isplatu solidarne pomoći od 10.000 zaposlenima u Opštinskoj upravi, jer je takva pomoć već isplaćivana u toku godine – rečeno je na sednici Privremenog organa.

Odlukom Privremenog organa, za 14 popljorivrednika iz opštine Prijepolje biće isplaćeno 384.000 dinara na ime naknade od 50% procenjene štete za uginule životinje zbog napada pasa lutalica i drugih divljih životinja.

PP Media