Grejna sezona u Priboju počinje 15. oktobra, za vikend tople probe

Priboj – Grejna sezona u Priboju počeće prema planu, 15. oktobra.  Prema rečima direktora JP Toplana Priboj, Marka Janjuševića, sve je spremno za početak toplih proba planiranih za petak, 13. oktobar  tako da korisnici priključeni na sistem daljinskog grejanja će već za vikend imati tople radijatore. 

Foto: A.Rovčanin

Obzirom da su se cene energenata u odnosu na lanjsku godinu stabilizovale, cena grejanja će ove sezone ostati nepromenjana. Individualni potrošači  uslugu isporuke toplotne energije po važećem cenovniku (sa uračunatim PDV) plaćaju svih 12 meseci po 115 dinara po metru kvadratnom, dok za privredu cena grejanja iznosi 190 dinara po kvadratu.

JP Toplana Priboj toplotnom energijom snabdeva oko 1600 stanova i 120 pravnih lica. Prema Janjuševićem rečima, iz godine u godinu, konzum je sve širi a od ove grejne sezone, po prvi put na sistem daljinskog grejanja priključena je i Gradska sportska dvorana.

Ovo je treća godina da se opština Priboj u potpunosti greje na drvnu biomasu nabavljenu  od strane lokalnih proizvođača.

Podsetimo, JP Toplana Priboj proizvodi toplotnu energiju na tri lokacije- kotlarnica na pelet u Starom Priboju snage 0.9mW koja greje četiri javna objekta odnosno oko 6.000 kvadrata, zatim kotlarnica na drvnu sečku u Novom Priboju koja vrši isporuku toplotne energije za dve osnovne i dve srednje škole i kombinovana gradska toplana sa dva kotla ukupne snage 15 mW koja greje ostatak opštine.

PP Media