Hamidović: Kulturno obrazovne institucije moraju biti borac za normalno društvo – nema otkazivanja manifestacija u Domu kulture

Prijepolje – S obzirom na javni poziv Samostalnog sindikata kulture Srbije da se otkažu svi kulturni događaji u zemlji, iz prijepoljskog Doma kulture su se oglasili saopštenjem za javnost, u kojem diretkorka ove ustanove Admira Hamidović navodi da nijedan program u narednom periodu neće biti otkazan.

Admira Hamidović direktorka Doma kulture u Prijepolju, foto: PP Media

Ona smatra da je delovanje Doma kulture u Prijepolju zapravo borba za prave vrednosti: kulturu, umetnost, čovekoljublje, inkluziju, edukaciju, takmičarski duh, kritičko i kreativno razmišljanje i sl.

– Naš rad zapravo jeste borba protiv nasilja, mržnje, nekulture, diskriminacije i svakog oblika zla! I tim putem ćemo nastaviti. Čak i jačim intezitetom nego što je to bilo do sada. Naša saradnja sa dečjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u regionu će biti snažnija u zajedničkom cilju i za dobrobit dece, za koje se nadamo i stremimo da postanu prvenstveno dobri ljudi! Rad Doma kulture Prijepolje sada, ali i tokom proteklih godina s posebnim akcentom usmeren je na decu i mlade, te smo baš zbog toga oformili i omladinsku scenu Amaterskog pozorišta DКP koja je tokom protekle godine sa stručnim licem (rediteljem i sertifikovanim omladinskim radnikom) radila na autorskoj predstavi čija je tematika problemi mladih u našem Prijepolju. Zatim smo nakon 5 godina pauze ponovo vratili manifestaciju BUM FEST, unapredili Dečurlijadu, kao i rad Folklornog ansambla DКP koji broji preko 200 članova (dece i mladih)… U četvrtak nas očekuje otvaranje izložbe „OČEVI I OCI“ u okviru koje će biti izloženi radovi dve generacije učesnika, roditelja i dece, nastalih na Umetničkoj koloniji „Mileševa“ – kaže direktorka Doma kulture Admira Hamidović.

Baš ovakva izložba je jedan pokazatelj koliko je roditeljstvo važna uloga i prikazuje radove roditelja i njihove dece na koje su uspeli da prenesu ljubav prema umetnosti i nauče veštinama koje su im potrebne da na pravi način prikažu svoj talenat.

– Nakon toga, 15. maja počinje do sada najveći Festival amaterskih pozorišta Zapadne Srbije. Uz sve navedeno napominjem da se do daljnjeg neće održavati muzički koncerti i programi sličnog sadržaja. Nećemo dozvoliti da sve ovo prođe kao da se ništa nije dogodilo i zbog toga ćemo naš rad uskladiti sa potrebama društva – zaključuje direktorka Hamidović.

PP Media