Hapšenje u Priboju zbog šverca 70 kilograma kokaina iz Španije, Holandije i Belgije

Priboj – Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa BIA i MUP Srbije – Službe za borbu protiv droga u utorak je u Srbiji uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su krijumčarili kokain iz Španije, Holandije i Belgije u Srbiju.

Foto: A.Rovčanin

Uhapšeni su D.K, V.V, I.P, M.V. i L.S., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Ova organizovana kriminalna grupa je, kako se sumnja, u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta ove godine izvršila trafiking oko 70 kilograma kokaina tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope.

Organizovana kriminalna grupa, pored danas uhapšenih, sastojala se od još četiri osobe – B.B, D.R, Đ.S. i D.A, koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Nemačke i Francuske.

Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, posle čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

PP Media i N1