Krajem marta novi konkurs „Fondacije Ana i Vlade Divac” za pomoć mladim poljoprivrednicima

Nova Varoš – Opština Nova Varoš već treći put zaredom zajedno sa Fondacije „Ana i Vlade Divac” učestvuje u projektu osnaživanju mladih poljoprivrednika, odnosno učenika završnih godina srednje poljoprivredne škole u Požezi.

Foto: A.Rovčanin

„Konkurs će biti raspisan krajem marta, tako da su pozvani svi đaci, maturantni, naročito učenike sa teritorije opštine Nova Varoš da se prijave i konkurišu sa svojim poslovnim idejama. Iz Fondacije su pozvali i druge opštine iz zlatiborskog okruga da se prijave i pridruže projektu”, rekla je Bojana Vujičić iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Od 2018. godine Fondacija „Ana i Vlade Divac“ realizuje projekat osnaživanja mladih poljorivrednika u saradnji sa srednjom poljoprivrednom školom „Ljubo Mićić” iz Požege kao i sa partnerskim opštinama.

„Veliko nam je zadovoljstvo da je opština Nova Varoš prepoznala značaj ovog projekata i u kojoj meri je važno da se podrže mladi, školovani ljudi koji se opredeljuju da svoj život nastave u selu a svoje znanje primene na svojim gazdinstvima”, kazala je Vujčić.

Foto: A.Rovčanin

Pomoćnica predsednika opštine Nova Varoš Marijana Đokić istakla je da su do sada realizovali investicije ukupne vrednosti 1,8 miliona dinara sa kojima je podržano negde oko 11 učenika sa teritorije opštine Nova Varoš.

„Oni su se vratili na svoja gazdinstva, a negde 60 odsto njih i dalje živi i bavi se poljoprivredom. Najčešće su nabavljali mašine kao što su freza, kosačica, manje priključne mašine u vrednosti do 250 000 dinara, kako bi sebi olakšali rad u poljoprivredi. Ove godine takođe očekujemo dobru saradnju sa Fondacijom i da ćemo pomoći nekih pet, šest učenika, a i opština je opredelila sredstva u svom agrarnom budžetu”, rekla je Đokić.

PP Media i GZS