HO Stara Raška podelila Božićne paketiće

Jedanaestu godinu zaredom porodica Varaklić, kroz organizaciju dijaspore u HF „Stara Raška“ u Kanadi, prikupljene novčane priloge prosleđuje deci u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoš i Sjenici. Novčani prilozi se doniraju kao božićni pokloni i jedan vid pomoći Raškoj oblasti u borbi sa sve alarmantnijom pojavom „bele kuge“ i migracija, koji prete da u potpunosti devastiraju ovaj kraj.
Menadžer HO „Stara Raška“ Vojin Vučućević prisustvovao je podeli priloga sa saradnicima, gde je tom prilikom izjavio: „Jačanje porodice i opstanak naroda na prostorima Raške oblasti je imperativni cilj humanitarne fondacije, koja već 15 godina tu svoju humanu misiju sprovodi na ovim prostorima. “ On je dodao da je Priboj do sada po broju članovaj i aktivnostima prednjačio u svom radu, ali se zahvalio i lokalnoj samoupravi na trudu i predsedniku opštine Lazaru Rvoviću, koji je bez izuzetka podržao sve projekte i aktivnosti Stare Raške.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je značaj saradnje ove organizacije i lokalne samouprave, bacivši kratak osvrt na humanost porodice Varaklić: „Činjenica je da mnoge ličnosti, porodice i firme raspolažu ogromni materijalnim bogastvom, ali da samo retki kao Varaklići svoje bogastvo dele sa drugima i pomažući one koji su najugroženiji, pokazuju ono svoje najveće bogastvo koje čovek može da ima, a to je humanost i spremnost da se deli i pomaže drugima. “
Predsednik Rvović i menadžer HO „Stara Raška“ Vojin Vučićević, najavili su još intenzivniju saradnju HO u 2016. godini na dobrobit građana Priboja.
Izvor:priboj.rs