Nova Varoš: Prihvatili ostavku predsednika opštine

Odbornici su na Badnji dan prihvatili ostavku koju je predsednik opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića (SNS) podneo zbog odlaska na dužnost načelnika Zlatiborskog upravnog okruga sa sedištem u Užicu. Novi predsednik opštine nije međutim izabran jer vladajuća koalicija oko SNS i SPS nije imala kandidata za ovu funkciju.
Zbog toga će kako zakon nalaže, predsednik opštine Dimitrije Paunović, kao i njegov zamenik Ivan Mladenović (SNS) i članovi aktuelnog Opštinskog veća, koji se imenuju i razrešavaju u paketu sa predsednikom, nastaviti da i dalje obavljaju svoju funkciju u tehničkom mandatu. Paunović je 8. decembra podneo ostavku a rok za izbor novog rukovodstva opštine je 30 dana.
– Vladajuća koalicija nema u ovom trenutku kandidata za predsednika opštine i pored toga što u svojim redovima ima dobre i kvalitetne kadrove. Do redovnih lokalnih izbora su 2-3 meseca pa niko od njih nije spreman da napusti svoje radno mesto i pređe na stalni rad u lokalnu samoupravu, što funkcija predsednika opštine zahteva. Ukoliko se novi predsednik ne izabere ni narednih dana, postoji mogućnost da Vlada Srbije uvede privremene mere – kaže predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Branislav Dilparić (SPS).
Opoziciji nije međutim uspela da ubedi vlast da se pre razrešenja na sednici Skupštine opštine raspravlja o Paunovićevom radu.
-Obaveza Skupštine je da sagleda Paunovićeve uspehe i greške kojih je evidentno bilo, posebno jer postoji bojazan da će se i na narednim lokalnim izborima kandidovati za ovu odgovornu funkciju. Dimitrije Paunović je dolaskom uveo strahovladu, u više navrata je zloupotrebio Skupštinu i nametnuo joj odluke, a sada mu se ostvarila i želja da bude načelnik Okruga i da u isto vreme kontroliše opštinsku kasu. Njegov izum su i takozvane „prelivajuće investicije“ što podrazumeva prelivanje narodnog novca na račun finansijskih prijatelja ljudi na vlasti – kaže odbornik opozicione DS Radojica Perišić.
U vladajućoj koaliciji koja ima 17 od ukupno 27 odbornika kažu međutim da su posnosni na dosadašnje rezultate.
-Radili smo domaćinski, a rezultat je evidentan kako na polju turizma, tako i u privredi i poljoprvredi. Za ove tri i po godine unapredili smo život građana, obnovili smo i sve što je upropastila i zapustila bivša vlast. Imamo odlične kadrove što nam garantuje pobedu i na sledećim izborima – kaže predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.
Izvor:Zlatar info