Hodžić: Vlast u Prijepolju bez vizije, sa lošim namerama

Odbornici Sandžačke demokratske partije napustili su jučerašnju sednicu lokalne Skupštine zbog, kako je istakao šef odborničke grupe SDP-a Esad Hodžić, očite namere vladajuće većine da odbornike opozicije onemogući da ukažu na neistine koje širi sadašnja vlast. Povod da napuste današnje zasedanje prijepoljskog parlamenta bilo je isključenje odbornika SDP-a Izudina Šantića koji je pokušavao nekoliko puta da ukaže na povrede poslovnika, ali mu predsednica Skupštine Stana Marković nije dozvolila da se obrati i isključila ga je sa sednice.
„Ova vlast se, iznošenjem neistina i falsifikovanih dokumenata, bavi prošlom vlašću pokazujući da sama nema ni viziju, ni ideju ni strategiju već samo lošu nameru“.Ovo je između ostalog istakao Esad Hodžić, predsednik SDP, na konferenciji za medije koju je sazvao povodom isključivanja odbornika Izudina Šantića sa jučerašnjeg zasedanja sednice SO, zbog, kako je rekao, očite namere pozicije da ga onemogući da ukaže na neistine koje širi sadašanja vlast. Svi odbornici SDP zbog toga su napustili sednicu SO.
Prema rečima Hodžića na prošlom zasedanju odbornici većine i članovi OV uputili su niz uvreda i neistina na račun SDP. Pokazivali su, osim toga, falsifikovani dokument datiran nakon isteka mandata bivšeg predsednika opštine, sa željom da ga u javnosti diskredituju zbog navodnih štetnih ugovora.
„Odbornica SNS je takođe donela izveštaj o ispitivanju vode koji je izazvao dosta polemika i uznemirio građane Brodareva jer se, po njenoj tvrdnji, radi o izveštaju koju ukazuje na neispravnost vode iz Mrčkovačke reke. Radi se zapravo o uzorku sirove vode sa postrojenja 1 u Prijepolju, rekao je Hodžić na konerenciji za medije, ukazujući ne samo na to da je reč o dokumentu sa neodgovarajućeg postrojenja već i o vodi koja je uzorkovana pre uobičajenog tretmana.On je pokazao više dokumenata koja pokazuju da je voda koja je isporučivana meštanima Brodareva bila ispravna.
„Kada smo želeli da ukažemo na povredu poslovnika doneli smo ova dokumenta kao dokaz a umesto da izrekne mere opomene i isključenja članova Veća i odbornika koji su iznosili neistine i donosili falsifikovanu dokumentaciju, posegnula je za merom isključivanjem odbornika Izudina Šantića.
Smatramo da je to pokazivanje bahatosti predsednice SO Stane Marković, i da je to nastavak njihove želje da se odbornici opozicije ne čuju na sednici da bi na taj način pokrili svoju nesposobnost i nerad. A vidimo da za ova dva meseca još ništa nisu uradili osim što se bave prošlom vlašću, podvukao je Hodžić.
„ Nama je danas rečeno da imamo samo jednom pravo da ukažemo na kršenje poslovnika. To znači da do kraja zasedanja član OV, Milan Gačević može da vadi razna falsifikovana dokumenta i da ne bude opomenut a da mi samo jednom možemo da ga sprečimo u tome. Pokušao sam da Skupštinu vratim u legalne okvire ali to njima očigledno smeta, rekao je odbornik Šantić, na konferenciji za medije.
Esad Hodžić je istakao da ovakvo ponašanje pozicije to nije dobro ni za građane, ni za opštinu ni za demokratiju i pozvao vlast da se okrene radu. A SDP će, naglasio je, koristiti sva raspoloživa sredstva da ukaže na nesposobnost trenutnih vlasti putem konferencija za medije ali i traženjem zakonitosti pred sudskim organima i nadležnim ministarstvima.
Izvor: rtvnp/ Katarina Radović