Human gest mlade umetnice Ivane Mandić iz Prijepolja – besplatno oslikala zidove dečjeg odeljenja

Prijepolje – U susret Novoj godini, akademska slikarka iz Prijepolja, Ivana Mandić, uz saglasnost rukovodstva, oslikala je zidove dečjeg odeljenja prijepoljske Opšte bolnice kako bi koliko-toliko, ulepšala boravak mališanima, koji će novogodišnju noć provesti u bolničkim krevetima.

Olikani zidovi dečjeg odeljenja, foto: PP Media

I dok se neki euforično spremaju za doček 2022. godine, postoje i oni kojima nije do slavlja. On koji će novogodišnju noć provesti u bolničkoj postelji a u ponoć će zamisliti samo jednu želju – da ozdrave.

Polazeći od pretpostavke da se i zdravom čoveku sloši kad ugleda hladne bolničke zidove a u želji da koliko-toliko dečici koja je hospitalizovana u prijepoljskoj bolnici ulepša praznične dane, akademska slikarka iz Prijepolja, Ivana Mandić, ponudila se rukovodstvu Opšte bolnice da oslika zidove dečjeg odeljenja.

– Kroz razgovor sa prijeteljicom koja je morala da boravi sa detetom na dečjem odeljenju, došla sam na ideju da kontaktiram direktora i ponudim se da oslikam zidove. On je imao sluha za tu inicijativu i vrlo brzo smo krenuli u realizaciju – kaže Ivana.

Po tematskim celinama ukrašeni su i hodnici i prostorije gde deca leže.

Pozitivna namera je uspešno i ostvarena, ističe Ivana koja kaže da dok je još ukrašavala zidove, dečica se radoznalo izvirivala u želji da saznaju šta im se to sprema. Dečje odeljenje prijepoljske Opšte bolnice raspolaže sa 15 postelja, a trenutno su hospitalizovana 4 pacijenta.

PP Media