Humanitarna pomoć najugroženijim žiteljima Priboja

Šireći svoj delokrug rada Humanitarna organizacija „Hasene“ počela je podelu prehrambenih paketa i ogrevnog materijala kao pomoć najugroženijim građanima u zimskom periodu. Četrdeset porodica dobilo je po 50 kilograma uglja, dok je za sedamdeset Pribojaca podeljena pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Humanitarna organizacija „Hasene“ čije je sedište u Nemačkoj, ima svoja predstavništva u 40 država na tri kontinenta preko kojih je do sada pomoć distribuirala u 100 zemalja sveta. Zimsku raspodelu pomoći u Srbiji donirala je podružnica „Hasene“ iz Turske, čiji su predstavnici organizovali podelu ogrevnog materijala za građane Priboja.

– Svoje pojačane humanitarne aktivnosti u ovim zimskim uslovima“ Hasene“ sprovodi u Sandžaku i na jugu Srbije gde imamo dosta socijalno ugroženih građana. Paralelno radimo i na području južne Turske i Afrike gde je ogroman broj izbeglica kojima je neophodna pomoć svake vrste. Poseban akcenat ovde u Polimlju biće stavljen na rekonstrukciju javnih objekata u seoskom području i sa realizacijom će se krenuti u toku ove i početkom naredne godine- kazao je zamenik direktora „Hasene“ za Tursku Omer Soyleyenoglu.

Pomoć stigla do najugroženijih u Priboju, foto: www.ppmedia.rs

Koordinator „Hasene“ za Polimlje Nedžad Kahrović uz nastavak dosadašnjih vidova pomoći najvaljuje i dodatno angažovanje i proširenje aktivnosti na pomoći najugroženijim učenicima i studentima sa područja juga Srbije.

Prema planovima „Hasene“ za Polimlje, na proleće se očekuje i završetak započetih radova na teritoriji opštine Prijepolje kroz rekonstrukciji osnovne škole u Komaranu i zadružnog doma na Seljašnici.
PP Media