Nova Varoš: Odbornici u ponedeljak raspravljaju o budžetu za narednu godinu

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš u ponedeljak će raspravljati o predlogu budžeta za 2019. godinu. Кako je projektovano, u opštinsku kasu iduće godine sliće se 830,7 miliona dinara, što je nešto više nego ove.

Sednica će 24. decembra početi razmatranjem predloga odluke o lokalnim komunalnim taksama, a na dnevnom redu su programi poslovanja Кomunalnog preduzeća „3. Septembar“, „Energije Zlatar NV“ i Regionalne sanitarne deponije „Banjica“, kao i izveštaj i plan rada Predškolske ustanove „Paša i Nataša“.

Pred odbornicima će se naći i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za iduću godinu, kao i predlog Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Nova Varoš.

Na dnevnom redu je ukupno 18 predloga odluka i zaključaka, a raspravljaće se i o Кadrovskom planu za Opštinsku upravu i Opštinsko pravobranilaštvo. Među predloženim tačkama je i predlog o izmeni i dopuni Odluke o organizaciji Opštinske uprave Nove Varoši.

Izvor: Varoške novine