Iz budžeta opštine Prijepolje dva miliona dinara za pomoć penzionerima sa najnižim primanjima

Prijepolje – Privremeni organ u Prijepolju izdvojio je dva miliona dinara za pomoć penzionerima sa najnižim primanjima u opštini Prijepolje. Ovaj iznos biće prebačen Centru za socijalni rad koji će u saradnji sa Udruženjem penzionera plasirati novac do krajnjih korisnika.

Foto: A.Rovčanin

Takođe, doneta je Odluka o raspisivanju javne nabavke za izvođenje radova na stazi od hotela „Park” do ušća u reke Mileševke u Lim.

„To je nastavak investicije koja je sprovedena u parku Narodnih heroja. Za ovaj projekat finansijer je ministarstvo turizma i omladine, a vrednost investicije je 61 milion, s tim što ministarstvo učestvuje sa 55 miliona a opština Pšrijepolje sa šest miliona. Stvoreni su svi prostorno – planski i drugi uslovi da ta investicija može da krene, odnosno da se javna nabavka raspiše”, kazao je predsednik privremenog organa Izudin Šantić.

Predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić, foto: A.Rovčanin

On je istakao da je Privremeni organ obavezao Opštinsku upravu da u skladu sa odlukom Vlade RS sprovede aktivnost vezano za isplatu od po 10 000 dinara za učenike srednjih škola.

„Obavezali smo opštinsku upravu da u saradnji sa nadležnim ministarstvima, pre svega ministarstvom finansija, rasprave situaciju koju imamo u Prijepolju. S obzirom na to da imamo naše dece srednjoškolaca, koji uče srednju školu u Beranima, Srajevu i drugim susednim državama, postavlja se pitanje kako i na koji način će ta deca, odnosno srednjoškolci ostvariti svoja prava. Ubeđen sam da je ovo pravo vezano za ličnost, za dete, bez obzira gde se ono nalazilo, tako da smo mi obavezali opštinsku upravu da se ovo pitanje raspravi i ubeđeni smo da ćemo kroz naknadne instrukcije dobiti smernice kako da postupimo po ovom pitanju”, istakao je Šantić.

Predsednik privremenog organa Izudin Šantić kazao je i da je potpisan ugovor za radove na vodovodnoj mreži za naselje Ravne.

„U utorak dolazi izvođač radova, firma ’Stabil pro’ iz Užica, koji treba da upotpuni finansijsku dokumentaciju i već u toku naredne sedmice trebalo bi da se krene sa izvođenjem radova”, rekao je Šantić.

PP Media i GZS