Vojni lekari boravili u pribojskim selima

Priboj – U okviru dosadašnje, dobre saradnje Vojske Srbije i opštine Priboj, i na području pribojske opštine, sprovedena je jednodnevna akcija „Vojni lekar na selu“. Ova praktična akcija, koja je naišla na veliko odobravanje meštana, organizovana je u četvrtak,26. novembra u dve pribojske mesne zajednice, Mažići i Zabrnjica.

Vojni lekari obišli pribojska sela, foto: PP Media

Tako su, uglavnom najstariji žitelji, u udaljenim pribojskim selima,bili u prilici, da maltene na svom kućnom pragu, obave lekarski pregled, ito od strane vojnog lekara, o kojima oni imaju visoko i mišljenje i poštovanje, i da besplatno dobiju lekove,shodno propisanoj terapiji. Naravno, ako je to lekarski pregled pokazao,predložili su i upute za njihovo dalje lečenje.

S obzirom na razruđenost domaćinstava u planinskom delu opštine Priboj i činjenicu da su to uglavnom staračka domaćinstva, odziv je bio iznad svih očekivanja. U dva sela pregledano je preko 40 pacijenta, podeljeno je blizu 200 originalnih lekova, pacijenti su mogli da dobiju i injekciju na licu mesta, a volonteri Кancelarije za mlade iz Priboja podelili su svim pacijentima i pakete životnih namirnica – dar Crvenog krsta iz Priboja.

Predsednik SO Priboj Boris Mrdović sa medicinarima Vojske Srbije, foto: PP Media

Zbog aktuelne pandemije korona virusa, akcija je sprovedena uz potpunu primenu svih epidemioloških mera.

Pored stručnog pregleda vojnog lekara, žitelji ova dva sela, još su zadovoljniji ukazanom prilikom, da mimo stručnog dela pregleda, i neobavezno porazgovarju sa vojnim lekarima i pripadnicima Vojske Srbije, pa su za ovakvu akciju imali samo reči hvale, uz želju, ako je to moguće, da se uskoro, ponovo organizuje dolazak vojnih lekara u njihova sela.

Tokom akcije „Vojni lekar na selu“ pripadnike Vojske Srbije i meštane, u ime lokalne samouprave obišli su Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i Vuk Luković,šef Кabineta predsednika opštine Priboj, koji su istakli zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Vojskom Srbije, u nadi da će ona biti još plodotvornija, najavljenom izgradnjom kasarne u našem gradu.

Ovo je bila samo jedna od akciju u nizu Vojske Srbije na području opštine Priboj. Uskoro se očekuje i donacija određenog knjižnog fonda osnovnim i srednjim školama, kao i dezinfekcija određenih javnih objekata na području opštine Priboj.

PP Media