Izbore prati 1.687 doomaćih i 196 stranih posmatrača

Predstojeće izbore pratiće 1.687 domaćih i 196 stranih posmatrača, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.
„Svaki izbori u Srbiji su bili praćeni od strane raznih domaćih i stranih posmatrača, tako da je i za ove izbore vladao veliki interes domaće i strane javnosti“, rekao je Đurđević Tanjugu i dodao da su rokovi za akreditaciju posmatrača istekli.
Posmatrači će pratiti rad RIK-a kao i rad biračkih odbora, a CeSID će imati 705 posmatrača, Udruženje „Crta“ 509, Udruženje „Građani na straži“ 462, Udruženje „Akademska inicijativa Forum 10“ devet posmatrača za rad biračkih odbora u Novom Pazaru, dok će Udruženje Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM imati dva posmatrača za praćenje rada RIK-a.
Među brojnim stranim posmatračima su OEBS/ODIHR, ambasade Francuske, Rumunije, Italije, Nemačke, Turske, Slovačke, Velike Britanije, Bugarske, Belgije, Austrije, Norveške, Ukrajine, SAD, Kanade, Australije, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Centralne izborne komisije Ruske Federacije, BiH, Slovenije.
Izvor: tanjug