Izgorela seoska škola, meštani sumnjaju da je požar podmetnut

Priboj – Najlepša seoska škola u Srbiji 1974.godine, Osnovna škola “25.maj” u pribojskoj mesnoj zajednici Strmac, noćas je potpuno izgorela. Škola u kojoj je nekada bilo preko 300 đaka, zbog nedostatka učenika nije u funkciji već gotovo dve decenije.

Izgorela seoska škola, zabrinuti meštani sumnjaju da je požar podmetnut, foto: PP Media

Na gašenju požaru angažovani su vatrogasci Rudog i Priboja, požar je  trenutno loklaizovan, a istražne radnje očekuju se tokom sutrašnjeg dana, kada se požar poptuno ugasi.

Meštani Strmca su noć proveli u strahu i sumnjaju da je simbol sela i ovog kraja, neko namerno zapalio, jer su pre dva dana polupana stakla na prozorima pomoćnih objekata škole. Od države očekuju da se prekršioci pronađu i adekvatno kazne.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović primio je u ponedeljak delegaciju ovog sela i obećao puno angažovanje svih nadležnih organa u rasvetljavanju celog slučaja. Iako je sredstvima Opštine škola, pre dve godine prekrivena i zaštićena od daljeg propadanja, prvi čovek opštine Priboj oobećao je  potpuno obnavljanje objekta škole, koja bi nakon toga mogla dobiti i novu namenu, poput škole u prirodi za izvođenje rekreativne nastave. 

Inače, osmoljetka u Strmcu nalazi se na padinama planine Javorje, u pograničnom delu sa Bosnom i Hercegovinom odnosno opštinama Rudo i Čajniče.

PP Media