Skupština u Novoj Varoši u ponedeljak raspravlja o Skijalištu, „Inovi“ i pogonu u Božetićima

Nova Varoš – Nova sednica Skupštine opštine Nova Varoš zakazana je za ponedeljak 9. maja i za nju je predložen obiman dnevni red sa čak 32 tačke, a kako se nezvanično saznaje biće ih i više.

U ponedeljak zaseda novovaroški parlament, foto: A.Rovčanin

Pred odbornicima će se tako naći inicijativa za jednostrani raskid ugovora između Turističke organizacije „Zlatar“ i preduzeća „Složna braća“ o zakupu Skijališta „Zlatar“ na Briježđima iznad grada. Odbornici će morati da se izjasne i o predlogu Opštinskog veća da se putem javnog nadmetanja proda deo pogona bivše „Inove“ u Кokinom Brodu, kao i o zahtevu preduzeća „3. mart“ iz Ivanjice da kupe zatvoreni tekstilni pogon u Božetićima za potrebe skladištenja i prerade šumskih plodova i lekovitog bilja.

Skupština će razmatrati i predlog Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova zašta je opredeljeno ukupno 6,4 miliona dinara. Predviđa se sufinansiranje postavljanja termičke izolacije, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode, kao i ugradnja solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Na dnevnom redu su i izveštaji i planovi rada Turističke organizacije, Doma kulture, Opštinskog centra za socijalni rad, Ustanove „Sportski objekti“, Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ i preduzeća „Energija Zlatar NV“. Biraće se i novi članovi školskih odbora osnovnih škola, kao i Opštinski pravobranilac.

Varoške novine i PP Media