Izveštaji o radu javnih preduzeća i Statut podelili koalicione partnere

Prijepolje – Današnje skupštinsko zasedanje obojilo je glasanje koje je bilo veoma neobično jer su članovi vladajuće koalicije glasali različito po nekoliko tačaka dnevnog reda.

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Deo vladajuće koalicije , tačnije članovi SPS -a za razliku od svojih koalicionih partnera podržali su izveštaj o radu Turističke organizacije, ali su glasali protiv promene Upravnog odbora u JКP „LiM”. Sa druge strane odbornici iz redova SDP – a nisu podržali predložene izmene Statuta.

Predsednik opštine Vladimir Babić je mišljenja da to nije ništa neobično i ocenio prvih 100 dana vlasti pozitivno.

„Zadovoljni sam svim saradnicima ali i opozicijom, svi delujemo konstruktivno. Nismo birali ljude koji će samo da aminuju sve što se predloži , jer skupština je mesto gde treba da se razmenjuju ideje, planovi, ciljevi, sve strategije razvoja i smer razvoja našeg grada. To što neko ne podrži neku stvar, ne znači da manje od nas voli Prijepolje, već da ima drugačije vizije. To ni u kom slučaju ne znači da ne želi da ide dalje u istom smeru kojim smo krenuli”, izričit je Babić.

On kaže da se rad vladajuće koalicije može oceniti kao veoma konstruktivan, bez imalo tenzija i da je tekao u totalnoj harmoniji, međutim , kako je kazao, postoje polja koja nisu u potpunosti pokrivena, a pojedini većnici su preopterećeni svojim referatima.

„Voleo bih kada bi mogli da uključimo čak i ljude koji su na stalnom zaposlenju, potrudićemo se da i oni aktivnije učestvuju , doći će i do imenovanja pomoćnika kako bi dobili što kvalitetniju opštinsku vladu i kako bi što više stigli da uradimo. U tim proširenjima mislim da niko ne gubi , jer znamo šta očekujemo od ljudi koji će biti imenovani na pojedine funkcije”, tvrdi prvi čovek opštine Prijepolje.

Hodžić: Najvažnije je koliko su građani zadovoljni našim radom

Govoreći o prvih 100 dana novoformirane vlasti u Prijepolju zamenik predsednika opštine Esad Hodžić kaže da su postignuti impozantni rezultati, počelo se sa rešavanjem nagomilanih problema , neki su uspešno rešeni dok za neke postoje moguća rešenja.

„Mislim da su i građani zadovoljni, najmanje je bitno koliko smo mi zadovoljni, već koliko su građani prepoznali snagu ove koalicije i sposobnost opštinske vlasti da Prijepolju konačno krene na bolje. Što se tiče koalicionih partnera i samog vrha lokalne vlasti do sada nije postojao ni jedan problem ili bilo kakvo mimoilaženje. Sve odluke smo donosili uglavnom jednoglasno, radili smo složno i naši rezultati se vide”, tvrdi Hodžić.

Кomentarišući današnje skupštinsko zasedanje Hodžić je istakao da je SPS verovatno imao svoje razloge zbog čega neke tačke nije podržao, a što se tiče njegove odborničke grupe ističe da je koalicija „Zajedno za Prijepolje” još na konsultacijama donela odluku da će biti protiv predloga o proširenju broja članova Opštinskog veća.

„Takvu odluku smo doneli iz prostog razloga što mislimo da je za to još dosta rano i da je prvo trebalo iskoristiti sve postojeće kapacitete i dobro organizovati Veće pa tek onda ući u njegovo proširenje. Predsednik opštine ima tu mogućnost ali i svoju viziju i strategiju a da li će do proširenja doći uskoro na osnovu današnje odluke o promeni Statuta videćemo u narednom periodu. Mi ćemo do tada raditi isto kao i do sada u interesu grada i svih građana i nadam se da će oni to prepoznati, kao i naši koalicioni partneri i ne vidim nikakav problem”, zaključio je Hodžić.

GZS i PP Media