„Izvor dobročinstva“ podelio humanitarne pakete sunarodnicima

Nova Varoš – Aktivisti Udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Nove Varoši podelili su u nedavnoj akciji 28 paketa sa sredstvima za higijenu bošnjačkim porodicama slabijeg ekonomskog statusa. Vrednost donacije je 100.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.

Pomoć za 28 porodica, foto: Varoške novine

U akciji su učestvovali brojni članovi ove humanitarne organizacije, a tom prilikom delili su higijenske pakete koji su po svom sadržaju bili identični za svako domaćinstvo. U njima su se, između ostalog, našli : prašak za veš, šamponi, sapuni, tečnost za sudove, paste i četkice za zube, toalet papir…

-U vremenu u kome cene konstantno rastu, a kupovna moć većine naših sugrađana je ispod svakog prosjeka, vjerujemo da im je svaka vrsta pomoći više nego dobrodošla – ističe Edin Mujagić, predsednik „Izvora dobročinstva“.

On za „Varoške novine“ još kaže :

-Uzmemo li u obzir da većina porodica značajan deo svog inače skromnog kućnog budžeta potroši na hranu i režije, sredstva za održavanje higijene su, na žalost, za većinu njih danas postala luksuz, a ne elementarna odnosno civilizacijska potreba. Zato smo se ovog puta i opredjelili za ovu vrstu pomoći i vjerujemo da smo socijalno ugroženim porodicama bar malo olakšali svakodnevnu borbu za egzistenciju.

Humanitarna akcija je realizovana u okviru projekta pod nazivom „Podjela higijenskih paketa za socijalno ugrožene Bošnjake “, koji je dobio podršku na ovogodišnjem opštinskom konkursu za finasiranje i sufinansiranje programa lokalnih organizacija civilnog društva.

Inače, „Izvor dobročinsta“ je prvo udruženje Bošnjaka u gradu na padinama Zlatara. Osnovala ga je početkom ove godine grupa entuzijasta iz Nove Varoši, uz podršku sunarodnika iz zemlje i rasejanja.

Organizacija je za kratko vreme okupila 110 članova i do sada organizovala brojne akcije, najvećim delom na polju humanitarnog rada. Pomoć deci, studentima, starima, bolesnima i socijalno ugroženim kategorijama muslimaskog stanovništva je prioritet u radu i aktivnostima Udruženja, ali se oblast delovanja organizacije proširuje i na sveukupno unapređenje položaja Bošnjaka i Bošnjakinja u zlatarskom kraju, kao i afirmaciju bošnjačke kulture, vere, tradicije.

Izvor: Varoške novine i PP Media