Kalendar „Moja evropska zajednica“ krasi rad Elene Zajmović iz Nove Varoši

Nova Varoš/Beograd – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici uručio je nagrade pobednicama likovnog konkursa „Moja evropska zajednica“, čiji se radovi nalaze na stranicama kalendara Delegacije Evropske unije za 2020. godinu.

Promocija kalendara u Čačku

Prvu nagradu na konkursu je osvojila učenica Tehničke škole iz Čačka Mina Lazović, dok je drugo i treće mesto pripalo Emiliji Cvetković iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Surdulice i Eleni Zajmović iz Srednje škole Nova Varoš.

„Priča koju sam ispričala kroz svoj rad nije samo moja, već svakoga od nas. Priča koja nas podseća da svet moramo posmatrati širom otvorenih očiju, prihvatiti različitosti i pomagati, čak kada se to od nas ne traži“, rekla je pobednica takmičenja.

Pored prva tri nagrađena rad, na stranicama kalendara Delegacije EU za predstojeću godinu a nalaze se i radovi Dunje Timotijević iz Kraljeva, Magdalene Garić iz Lapova, Danice Kuzmanović iz Šapca, Anje Avramović i Borkice Vojinov iz Niša, Katarine Veličkov iz Vladičinog Hana, Nikolete Vojinović iz Čačka, Jovane Janković iz Velikog Gradišta i Marije Stanković iz Prokuplja.

Srednja škola Lapovo proglašena je za najbolju na osnovu angažovanja i predanosti prilikom priprema školskog takmičenja i radova, a nagrađena je kompjuterom i projektorom.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *