Karavan Duh mladosti prošao kroz Prijepolje

Grad na Limu bio je osma od ukupno trideset tri stanice kroz koje je prošao karavan obrazovanja „Duh mladosti“, gde su učenici i roditelji imali priliku da se upoznaju sa modelom dualnog obrazovanja, kao i školama i kompanijama koje su u njega uključene. Tom prilikom isped Doma kulture organizovana je panel diskusija gde su o dualnom i preduzetničkom obrazovanju govorile savetnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković, direktorka sektora za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević i Suanita Čelebić, PR kompanije „Tendtreks“ iz Prijepolja.
Otvarajući manifestaciju Stana Marković, predsednica lokalnog parlamenta iskazala je zadovoljstvo što je ova opština uključena u sistem dualnog obrazovanja.
„Od početka školske godine u jednom odeljenju Tehničke škole nastava će se izvoditi po inovativnom modelu dualnom obrazovanja koji obrazuje kvalitetan, stručan kadar “, kazala je Marković.
Savetnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, istakla je da su dovoljan broj učenika u modernizovanom profilu modni krojač u Prijepolju pokazatelj kuda ide dualno obrazovanje u ovom regionu.
– Naši mladi će konačno učiti u skladu sa savremenim tehničko-tehnološkim razvojem. To je ono što čini snagu našeg nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja- naglasila je Grujić.
,Kompanija „Tendtreks“ i Klaster teklstilaca iz Prijepolja bili su glavni inicijatori uvođenja dualnog obrazovanja u ovdašnju Tehničku školu a zajednički cilj Ministarstva prosvete, Privredne komore Srbije i privrednika je da se obrazuju kadrovi koji će nakon završetka školovanja moći da pronađu sigurno zaposlenje, nastave dalje usavršavanje, kazala je između ostalog tokom panel diskusije Suanita Čelebić ispred kompanije “Trendteks” koja u Prijepolju zapošljava više od 300 radika.
Nakon panel diskusije najmlađi su imali priliku da se oprobaju u basketu 3 na 3, kao i da učestvuju u akciji „Zgib zona“ u kojoj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji. Prijepoljci su za sada u vođstvu jer su uradili 8323 zgiba.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *