Porez nepromenjen, grejanje jeftinije

Na sednici Opštinskog veća opštine Prijepolje usvojen je predlog odluke JKP „Lim“ o ceni grejanja za ovu zimsku sezonu, koja će ostati ne promenjena za stambeni prostor u odnosu na prethodnu godinu, dok će cena za privredu biti smanjena sa 320 na 266 dinara. Usvojen je i predlog o izgradnji trafostanice u Velikoj Župi.
Opštinsko veće nije prihvatilo nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2016. godinu na teritoriji opštine Prijepolje. Nacrt je predviđao da zbog velikog prometa, kako nekretnina, tako i poljoprivrednog zemljišta dođe do povećanja stope poreza, što članovi Opštinskog veća nisu prihvatili, tako da će cena poreza na imovinu u narednoj godini ostati ne promenjena u odnosu na 2015.
Većnici su takođe usvojili predlog rešavanja nisko naponske mreže na teritoriji opštine Prijepolje, kao i izgradnji trafostanice u Velikoj Župi.
„Već smo obavili određene razgovore sa rukovodstvom EPS-a u Beogradu o zajedničkom ulaganju i mogućnosti zajedničke sradnje u izgradnji trafostanice u Velikoj Župi, gde će opština Prijepolje učestvovati u izgradnji građevinskog dela, dok će EPS finansirati rekonstrukciju nisko naponske mreže. Potpisivanje tog sporazuma očekujemo krajem ove nedelje“, kazao je član Opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić.
Na današnjoj sednici odloženo je razmatranje o izmeni i dopuni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Prijepolje, pa bi tako ova tačka trebala da se nađe na narednoj sednici Opštinskog veća.
PP Media