Кišni dani smanjili broj turista na Zlataru tokom prvomajskih praznika

Bajina Bašta / Nova Varoš – Nakon vaskršnjih i prvomajskih praznika turistički radnici na srpskim planinama sabiraju zaradu, ali i utiske. Onaj opšti je zadovoljavajući, ali ipak da nije bilo kao prethodnih godina. Posećenost na Zlataru i Tari bila je za oko 10 odsto manja nego tokom prošlih praznika. Moguće je da su neki od razloga bili unapred najavljeni loši vremenski uslovi, ali i eventualni srah od potencijalne krize zbog rata u Ukrajini.

Tokom prvomajskih praznika smeštajni kapaciteti na Zlataru popunjeni 80 odsto, foto: A.Rovčanin

„U odnosu na vaskršnje praznike kada građani mahom te dane provode kod kuće, Prvi maj je datum kada je potražnja uvek bila ogromna. Smeštaj se rezervisao danima unazad, a na Tari i u samoj Bajinoj Bašti bile su ogromne gužve. Ove godine bilo je dosta turista, smeštajni kapaciteti su skoro svi bili popunjeni, ali velikih gužvi zapravo nije bilo. Tara sa svim svojim lepotama odavno je prepoznata kao top turstička destinacija u Srbiji, stoga kad se vreme prolepša očekuje se veći priliv gostiju“, rekao je za RINU Ranko Milanović iz NP Tara.

Na Zlataru su smeštajni kapaciteti bili popunjeni 80 odsto. Planina koja je prethodnih godina prepoznata kao idealno mesto za porodični, ali i aktivni odmor mnogo toga može da pruži posetiocima.

„Vremenske prilike nam nisu išle na ruku. Mahom su na Zlatar stigli domaći gosti, a pupunjenost je u odnosu na prošlu godinu kada se danima unazad tražio krevet više sada bila nešto manja. Uveliko se pripremamo za letnju sezonu, kada je Zlatar prepun ljudi. Vožnja kvadovima, pešačenje, obilazak vidikovaca i krstarenje nekim od jezera omogućavaju svim posetiocima da na Zlataru provedu kvalitetno vreme“, kaže Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Rina i PP Media