Sočice pobednik OSI u Sastavcima

Priboj – U Sastavcima su 1. maja održane jubilarne, 60. Omladinske seoske igre, na kojima je nastupilo preko 100 takmičara, svrstanih u pet ekipa – Sastavci, Batkovići, Sočice, Pribojska Banja i Olandići. Oni su se nadmetali u 10 sportskih i čobanskih disciplina. Sveukupni pobednik Igara je ekipa Sočica, drugi su Olandići, a treća Pribojska Banja.

Foto: Opština Priboj

Već više od pola veka centar MZ Sastavci Prvog maja je dan okupljanja, druženja i nadmetanja mladih pribojskih sela. Praznik rada, ali i praznik Igara. Svojevrsna smotra sporta i mladosti. Jedina nekomercijalna manifestacija u ovom kraju, gde se igra iz ljubavi, za svoje selo, za pobedu više, za prestiž. Pobeda u Sastavcima imala je i ima svoje posebne čari.To se pamti i prepričava, ne samo do naredne godine, već dok se takmiči jedna generacija. A ovde se već odavano nadmeću i po tri generacije iz jedne porodice. I deda, i sin,ali i unuk. Tako je već punih šest decenija, bez prekida.

Pobednička ekipa Sočica, foto: Opština Priboj

Pokrovitelj svih dosadašnjih Igara bila je Opština Priboj, a organizator je poslednjih godina Sportski savez Priboja. Uspešan domaćin uvek je bila MZ Sastavci, koja tog dana obeležava i Dan mesne zajednice.

Već tri godine Omladinske seoske igre u Sastavcima su i kvalifikacije za Seoske igre Sportskog saveza Srbije, a poslednje dve godine pobednik ove manifestacije, ekipa pribojskog sela Batkovići, postala je i dvostruki šampion Seoskih igara Srbije.

Bilo bi lepo da tu tradiciju nastavi ekipa Sočica, koja, za nastup u republičkom finalu, mora da se izbori na regionalnom turniru, koji će biti održan u Кraljevu.

PP Media