Komunalci odrezali novu globu – građani prete protestom

Prijepolje – Nakon što je propao nedavni pokušaj povećanja cena komunalnih usluga u Prijepolju, menadžment ovog preduzeća ponovo je krenuo u ofanzivu. Sada, pred praznike “po akcijskim cenama” JKP „Lim“ građanima pokušava servirati poskupljenje koje se kreće u rasponu od 20 do 52% u zavisnosti od usluga.

Ilustracija, foto: pixabay.com

Ukoliko Opštinsko veće da “blagoslov” i usvoji skupština, žitelji Prijepolja od nove godine plaćaće skuplje grejanje za 20%, iznošenja smeća 30% a pijaću vodu za čak 52 odsto.

Poređenja radi, za uslugu centralnog grejanja u Priboju ove zime treba izdvojiti 126 dinara po metru kvadratnom, u Novoj Varoši oko 152 dinara, a u Prijepolju ukoliko bude prihvaćen predlog da se cene povećaju čak 317 dinara. U Priboju je pred početak grejne sezone cena povećana za 26% a u Novoj Varoši za 18%. Građani ove dve opštine uslugu grejanja plaćaju tokom svih 12 meseci, dok Prijepoljci plaćaju šest meseci.

Direktor JKP “Lim” Dževad Beganović, pravdao je zahtev za većim cenama poskupljenjem energenata i struje, i brojem radnika angažovanih na poslovima grejanja.

– Cena uglja je veća za 167 odsto, mazut je skuplji za više od 60 odsto, dok je cena po tenderu 250 odsto, s tim što je Vlada svojom odlukom stopirala taj rast cena, pa nam nije u ovom trenutku toliko povećanje, ali nikad se ne zna šta će biti od nove godine – izričit je Beganović.

Da li će blagonaklono na zahtev Komunalnog preduzeća gledati političke starešine iz Beograda, što nije bio slučaj prethodni put, još uvek se ne zna. Međutim ono što je poznato, jeste da se žitelji Prijepolja uveliko organizuju na društvenim mrežama i prete protestom ukoliko dođe do povećanja cena.

PP Media