Sankcije protiv odgovornih u JKP”Lim” zbog bacanja plastičnih flaša u reku Lim

Prijepolje – Zbog snimka sa društvenih mreža, koji je uznemirio javnost, na kojem se vidi kako radnici Komunalnog preduzeća angažovani preko javnih radova, bacaju plastične flaše u reku Lim izvinjenje građanima Prijepolja i susednih opština uputili su predsednik opštine Vladimir Babić i direktor JKP “Lim” Dževad Beganović. Na koferenciji za medije, oni su osudili gest radnika, najavili sankcije protiv rukovodioca radne jedinice, i izrazili nadu da se više slične stvari neće ponavljati.

Foto: Facebook

Predsednik opštine Vladimir Babić, kaže da video klip koji se u javnosti pojavio daje ružnu sliku celog grada. On je naveo da lokalna samouprava uz pomoć države čini sve kako bi Prijepolje učinila čistijim mestom, međutim, da nesmotreni potezi pojedinaca nanose ogromnu štetu celoj društvenoj zajednici.

Babić: Izvinjenje građanima – sankcije protiv odgovornih u JKP „Lim“, foto: A.Rovčanin

– Ministarstvo za zaštitu životne sredine nam je pomoglo da saniramo nesanitarnu deponiju Stanjevine, samo tokom prošle godine uklonili smo više od 25 divljih deponija sanaše teritorije. Svi zajedno ulažemo ogromne napore da otpad bude na bezbedan način uklonjena sa teritorije naše opštine. Ovako nesavesno ponašanje radnika Komunalnog preduzeća je za svaku osudu, preduzeli smo sve mere da se ovo više nikada ne ponovi – navodi predsednik opštine Vladimir Babić.

Direktor JKP “Lim” Dževad Beganović ističe da će zbog narušenog ugleda preduzeća i štete koja je načinjena celoj opštini konsekvence snositi rukovodilac radne jedinice zadužene za održavanje higijene.

Dževad Beganović direktor JKP“Lim“ Prijepolje, foto: A.Rovčanin

– Bila je to nesmotrenost dva radnika koji su angažovani preko javnih radova. Mi ćemo preduzeti sve mere zbog ovakog ponašanje i odgovornost će snositi rukovodilac radne jedinice, koji će biti novčano kažnjen umanjenjem plate tokom naredna tri meseca – rekao je Beganović.

PP Media