Komunalno preduzeće kamen spoticanja prijepoljske vlasti

Prijepolje – I poslednja sednica lokalnog parlamenta u Prijepolju pokazala je da je Komunalno preduzeće kamen spoticanja aktuelne vlasti. Naime, odbornici Skupštine opštine Prijepolje nisu podržali predlog Opštinskog veća da se povećaju cene komunalnih usluga. Takođe nije usvojen predlog Veća da se vd direktor Dževad Beganović, zbog isteka mandata prvo razreši sa ove funkcije a potom i ponovo izabere, kao i da se raspiše novi konkurs za izbor direktora. Odbornici prijepoljskog parlamenta nisu izglasali odluku da se zabrani izgradnja minihidrocentrala na području ove opštine.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Vladimir Babić kaže, da i ako je postojao politički dogovori da odbornici Srpske napredne stranke podrže izbor Dževada Beganovića za vd direktora Komunalnog preduzeća a da ne glasaju za povećanje cena komunalnih usluga, to se ipak nije ispoštovalo.

– Postoji ona narodna izreka koja kaže „Čovek se drži za reč a vo za rogove“. Ko šta radi i kako se ponaša i menja mišljenje videli ste danas. Treba ostati dosledan i dostojansven uvek. Šta god da se dešava i kakve god da se odluke budu donosile nadam se da će one biti za dobrobit građana Prijepolja. Situacija mora da se razreši, treba da znamo ko upravlja ovim gradom i ko donosi odluke. Ko će nastaviti da obavlja koju funkciju znaćemo u narednom periodu – misteriozno kaže Babić.

Da je postojao politički dogovor dve najjače poltičke gupacije u Prijepolju, naprednjaka i stranke Rasima Ljajića, da se Beganović ponovo izabede za vd direktora Komunalnog preduzeća, a da se odustane od povećanja cena komunalija i raspisivanja novog konkursa za direktora, potvrdio je i šef odborničke grupe Sandžačke demokratske partije Šefket Šehović.

– Imali smo jasan politički stav kada su pitanju tačke koje su se ticale Komunalnog preduzeća. U međuvremenu je došlo do nekih promena kod odborničke grupe SNS, koje mi uvažavamo i poštujemo. Glasalo se kako se glasalo, slede novi razgovori i mislim da ćemo naći izlaz iz ovog problema – rekao je Šehović.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Jakovljević ističe, da su naprednjaci ostali dosledni pri stavu da neće više kršiti zakon, te da nemaju ništa lično protiv Dževada Beganovića, ali da njegov izbor nisu mogli da podrže.

– Nismo podržali izbor Dževada Beganovića za vd direktora Komunalnog preduzeća. Nemamo ništa protiv Beganovića, ali želimo da poštujemo zakon. Po Zakonu o javnim preduzećima on ne ispunjava uslove i iz tih razloga, odbornici SNS nisu želeli da krše zakon. Da je bilo ko drugi predložen, glasali bi a ovako nismo.- izričit je Zoran Jakovljević, šef odborničke grupe SNS.

Prijepoljski odbornici, nisu doneli odluku da se zabrani izgradnja minihodrocentrala na području ove opštine. Svega devet odbornika bilo je mišljenja da treba sprečiti izgradnju minihidrocentrala koje su planirane na reci Sopotnici.

– Nećemo se zaustaviti  na ovome. Kada pričamo pojedinačko sa odbornicima svi oni podržavaju zabranu izgradnje minihidrocentrala, međutim strtanački uticaj je preovladao da oni ne glasaju sada za ovu odluku. U budućem periodu biće još dosta aktivnosti na ovom polju, posebno kada je u pitanju Sopotnica ali i sve druge minihidrocentrale koje treba da se rade u našoj opštini – navodi Edib Kajević, odbornik opozicione SDA Sandžaka.

PP Media