U Priboju počela dezinfekcija objekata javnih ustanova

Priboj – U skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije u Priboju je počela preventivna dezinfekcija objekata javnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta lokalne samouprave, uključujući zgradu suda i policije.

Počela dezinfekcija objekata javnih ustanova u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

U cilju suzbijanja korona virusa, Štab za vanredne situacije u Priboju je doneo odluku da se preventivno dezinfikuju objekti svih ustanova koje se finansiraju iz budžeta lokalne samouprave u kojima je povećana frekventnost građana. Takođe dezinfekuju se sve obrazovne ustanove, hotel “Lim” i zgrade suda i policije. Posao je poveren beogradskoj firmi “Sanitacija plus”.

– Dezinfekciju vršimo hlornim sredstvima, koja su u potpunosti na prirodnoj bazi. Hlor se zadržava nekih 24 sata na predmetima i površinama koje se tretiraju, stoga, veoma je bitno da pored ove mere, stanovništvo sve dodirne površine, stambene objekte, ulaze, kvake, liftove dezinfikuje sredstvima sa kojima raspolaže – kaže Miloš Gajević iz firme “Sanitacija plus”.

Gajević dodaje, da ovakva vrsta preventivne dezinfekcije ima efekta do narednog čišćenja dezinfikovanih površina, stoga je potreban dodatan oprez jer jedna mera bez kombinovanja sa ostalim, neće dati željeni efekat.

PP Media