Koncertom Amire Medunjanin završeni Dani kulture u Novoj Varoši

Nova Varoš – Koncertom Amire Medunjanin u prepunoj sali novovaroškog Doma kulture, sinoć je zvanično spuštena zavesa na ovogodišnje Dane kulture, tradiocionalnu manifestaciju koja je trajala proteklih mesec dana.

Amira Medunjanin sa svojim muzičarima, foto: A.Rovčanin

Na početku koncerta, Amira je zapevala „Svirajte mi tiho, tiše“, jasno nagoveštavajući da ovim nastupom nastavlja promociju aktuelnog albuma „For him and her“, sa obradama klasika Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić. Na sceni su je pratili Atila Aksoj u škotskom kiltu i devetnaestogodišnji Riad Guzina na gitarama, odajući utisak savršeno uigrane ekipe koja se očima razume.

Foto: A.Rovčanin

Priredila je Amira ono što je, kako publika ističe, od nje i očekivala – savršen koktel setnih emocija u pesmama, i njene autentične, spontane duhovitosti koju prezentuje između numera. Pevao je ceo Dom kulture Jovan Tomić – od najmlađe do najstarije publike koja je otišla puna pozitivnih utisaka.

Iako je prvi put u Novoj Varoši i generalno, u ovom kraju, Amira je ostvarila sjajnu interakciju sa publikom. Gotovo da nije bilo te muzičke želje koju nije ispunila gostima koji su iz Priboja, Nove Varoši i Prijepolja došli da je čuju, željni sevdaha i iskrene emocije.

Foto: A.Rovčanin

– Trema je bila prisutna samo u prvih pola minuta koncerta, nakon toga publika je sa mnom u glas pevala. Baš mi je bilo lepo i nadam se da ću ponovo doći u ovu sredinu – kaže Amira. Ona navodi, da je Zlatar čarobna planina, te da je sneg i belilo asociralo na njenu ranu mladost.

– Ja inače volim planine i nisam ljubitelj mora, ali Zlatar me je baš oduševio i vratio u detinstvo i tinejdžerske dane kada sam dosta vremena provodila na snegu – dodaje Medunjanin.

Amira Medunjanin oduševila publiku u Novoj Varoši, foto: A.Rovčanin

Koncertom Amire Medunjanin zvanično je spuštena zavesa na ovogodišnje Dane kulture, tradicionalnu manifestaciju, koja se u organizaciji Doma kulture Jovan Tomić održava, sa manjim prekidima, preko 50 godiina.

– Svi naši programi u ovih mesec dana bili su izuzetno dobro posećeni. Ipak, najviše interesovanja je bilo za Amirin koncert, ova vrsna umetnica oduševila je publiku – ističe direktorka Mihrija Hadžić Doma kulture Jovan Tomić.

Hadžićeva je iskoristila priliku da najavi za 25. marta veliki godišnji koncert KUD-a Doma kulture Jovan Tomić.

PP Media