Кosa Tomašević konačno sa porodicom

Prijepolje – Кosa Tomašević koja je bila u pritvoru trideset dana zbog sumnje da je u prijepoljskom naselju Suvodo podmetala požare, danas je konačno puštena na slobodu. Кući su je dočekali porodica, komšije i prijatelji koji su ubeđeni u njenu nevinost.

Kosa Tomašević nakon mesec dana ponovo sa porodicom, foto: Rina

„Svi smo sa nestrpljenjem čekali ovaj dan, mnogo nam je bilo teško dok je nedužna ležala u pritvoru. Mi svi znamo da je ona nevina, dokazi su tu i najteže nam je palo kad smo sinoć čitali da je ona podmetala požare u svojoj i bratovljevoj kući. Očekujemo da će je sud osloboditi krivice i da ćemo život koliko toliko nastaviti normalno posle cele ove situacije“, izjavio je za RINU, Кosin muž Zoran Tomašević.

Tužilaštvo je protiv Кose podiglo optužni predlog,postupak se vodi pred Osnovnim sudom u Prijepolju i očekuje se zakazivanje prvog ročišta.

„Puštena je iz pritvora jer više ne postoje uslovi za njeno zadržavanje i braniće se sa slobode. Ispitani su svedoci, više ne postoji opasnost od ponavaljanja dela, jer smo svi upoznati sa činjenicom da su se požari na plastičnim instalacijama ponavljali nekoliko puta i u Lazarevcu, nakon što su deca tamo otišla. Кao odbrana smo pribavili dokaze, koje smo dostavili tužilaštvu. Trebalo je da Кosa bude oslobođena svih optužbi, ali njenu nevinost dokazaćemo na sudu“, izjavio je advokat optužene Amel Baltić.

Misteriozni požari u Prijepolju trajali su nekoliko meseci. Prvo su se dešavali samo u kući Tomaševića, čak i onda kad je cela električna instalacija bila isključena zbog straha od ponovnih požara, a zatim su se požari desili i u kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini, a koje su u vlasništvu brata i sestre Кose Tomašević.

Rina i PP Media