Кosa u pritvoru, tužilaštvo sprovodi dokazne radnje

Prijepolje – Кosa T. koja je osmumnjičena za podmetanje nekoliko požara u prijepoljskom naselju Suvodo i dalje je u pritvoru, a tužilaštvo sprovodi sve dokazne radnje, bez obzira na dešavanja u Lazarevcu“, potvrdila je za RINU, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju, Jasminka Bošković.

Porodica čeka rasplet misterije, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Priča o misterioznim požarima i njen rasplet obišla je Srbiju. Do požara u nekoliko domaćinstava, mesecima unazad, dolazilo je odjednom, a goreli su štekeri, bojler i drugi kućni aparati. Niko nije znao o čemu se radi, a mešatni su smatrali da je glavni krivac lutajuća struja. Međutim, u pritvoru je prošle sedmice završila Кosa Tomašević, čija kuća je prva i najviše gorela. Nedugo zatim, prema rečima meštana, dva dečaka, čiji je bila hranitelj, u Lazerevcu, gde su vraćena kod babe, izazvali su nekoliko požara.

„Od nadležnih organa dobili smo saznanja da su dečaci nakon babine kuće, požar izazvali i kod oca, kod kog su prebačeni. Ne znam ni sam šta da mislim i da li su oni bili u mogućnosti to da urade, ali ono što znam jeste da je Кosa nevina u pritvoru i zato se nadam da će uskoro biti puštena. Angažovao sam advokata koji je upoznat sa svim, očekujem da će uskoro ceo slučaj biti rešen“, rekao je Кosin suprug, Zoran Tomašević.

U naselju Suvodo nije se desio nijedan požar od kad je Кosa u pritvoru, a dečaci vraćeni u Lazarevac. Juče su na teren stigli električari, a meštani su podneli zahtev da njihova domaćinstva ponovo budu priključena na elktro-mrežu.

Rina i PP Media