Zbog tuče u Prijepolju pritvor za četiri lica, dvojica mladića puštena da se brane sa slobode, tužilaštvo najavilo žalbu

Prijepolje – Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, postupajući sudija Osnovnog suda u Prijepolju odredio je pritvor do 30 dana za četiri lica V. Š. (1968), S. Š. (1992), N. Š. (1993), D. B. (1991) koja su učestvovala u tuči, koja se dogodila u noći između subote i nedelje ispred jednog od prijepoljskih lokala, dok su Đ. P. (2002) i V. P. (2003), pušteni da se brane sa slobode, iako je tužilaštvo tražilo da se i njima odredi pritvor.

Zbog ovake odluke suda, i puštanja dva lica da se brane sa slobode tužalaštvo je uložolo žalbu, saznaje portal “PP Media”.

Кako se sumnja, verbalni sukob prvo je izbio oko ponoći u ugostiteljskom objektu između V.P. i jednog maloletnog lica, a nakon toga usledila je tuča je ispred lokala. Snimak, brutalne tuče ispred objekta, u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede a petorica lake obišao je Srbiju i uznemirio javnost.

Hitrom reakcijom policije i tužilaštva svim vinovnicima tuče određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu, koje je zahtevalo pritvor do 30 dana protiv svih lica, međutim postupajući sudija dve osobe pustio je da se brane sa slobode, dok je četvorici odredio pritvor do 30 dana.

PP Media