Kragujevčanin Marko Pavlović prva lasta Petrovca na Limu

Prijepolje – Na plaži Petrovac održani su dvadeset drugi po redu skokovi u vodu “Memorijal Pajo Potežica”. Skakaonica na Limu je jedna od najatraktivnijih u regionu, jer se nalazi na prirodnoj steni sa koje je danas skočilo devet takmičara, među kojima su se našle i dve hrabre dame.

Marko Pavlović Prva lasta Petrovca na Limu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prvo mesto osvojio je skakač iz Кragujevca, Marko Pavlović, koji od 2007. godine dolazi na ovo takmičenje.

“Volim ovu skakaonicu, konkurencija je bila izuzetna. Tokom godine učestvujem na desetak takmičenja u nekoliko zemalja bivše Jugoslavije. Drago mi je što sam pobedio, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije”, rekao je Marko i pohvalio pripadnice nežnijeg pola koje su se osmelile da skoče sa visoke stene.

“Devojke ne samo da su hrabre, nego su i izuzetni takmičari. Jedna koleginicaa je odnela pobedu u Sarajevu pored svih momaka”, kaže Pavlović.

Direktor Turističke organizacije u Prijepolju, Nebojša Svičević, kaže da je ova manifestacija sa razlogom postala tradicionalna.

“U zadnje dve godine vremenske prillike nam isu išle na ruku, ali danas je sve bilo odlično. Izuzetno sam zadovoljan što je veliki broj građana došao da gleda takmičenje i zato apelujem na one koji su spretni da se prijave sledeće godine, jer je ovo nezaboravan doživljaj. Lim je naš biser i potrudićemo se da proširimo ovu manifestaciju, već imamo konkretne predloge koje ćemo sprovesti u delo do sledeće godine”, izjavio je Svičević.

Tamičenje u visinski skokovima u vodu “Memorijal Pajo Potežica”, održava se od 2007.. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je najviše doprineo razvoju same plaže i same manifestacije.

Ove godine drugo mesto osvojio je Aleksandar Aleksić iz Užica, a treće Stefan Jevtić iz Valjeva.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *