Kraj prvenstva za niželigaše, Polimlje izbeglo ispadanje

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Brodarevo/Užice/Požega/Čačak/Arilje – U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, u sredu je održana sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj je doneta odluka da se lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga neće nastavljati, odnosno da će biti registrovane prema ostavarenim rezultatima zaključno sa 15. martom 2020. godine. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Ovo praktično znači da je tekuća sezona za četiri kluba iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Brodareva (Polimlje, Fap, Zlatar i Jasen) koja se takmiče u Zapadno moravskoj zoni završena. Ovakav rasplet takmičenja najviše je pogodovao užičkoj Slobodi koja će se od naredne jeseni  takmičiti u Srpskoj ligi grupa Zapad. U niži rang preseliće se Polet iz Trbušana i Crnokosa iz Kosjerića, dok će njihova mesta zauzeti Ariljska rampa iz Požege i Parmenac iz Čačka.

Fudbaleri Jasena iz Brodareva prvenstvo su završili na 6. mestu, pribojski Fap je 8, novovaroški Zlatar 12, a Polimlje iz Prijepolja za dlaku je izbeglo ispadanje u okružnu ligu i sezonu završava na 14 mestu, sa svega jednim bodom više od Crnokose koja se seli u niži rang.

PP Media